effectieve inside sales repsUit recent onderzoek blijkt dat inside sales reps maar 36,6% van de beschikbare tijd ook echt bezig zijn met verkoop activiteiten. Het is dan ook niet vreemd dat jaarlijks 40% van de inside sales reps het target niet haalt. Waar maken succesvolle inside sales reps het verschil?

Geloof in wat je verkoopt
De meest succesvolle inside sales reps zijn gepassioneerd over het product/dienst dat ze verkopen. Als dit niet het geval is zorg dan dat je ervan overtuigd raakt. Zoek bijvoorbeeld naar motivatie in verhalen van klanten over hoe jouw product van toegevoegde waarde is in hun organisatie. Een mooi bijkomstig voordeel is dat dit ook direct de social proof is in gesprekken met prospects!

Identificeer en blijf bij jouw ideale klantprofiel
De basis voor een goed sales proces is het duidelijk vaststellen van het ideale klantprofiel. Daar past tenslotte jouw oplossing het beste. Succesvolle inside sales reps houden ten alle tijden vast aan het ideale klantprofiel, zodat ze weten aan wie ze verkopen en waarom. Een grote valkuil blijft het met hagel schieten met als resultaat een inefficiënt proces.

Gebruik een meetbaar en reproduceerbaar sales proces
Het doel van elk sales proces is de prospect helpen bewegen van het eerste contact tot aan de deal. Waar succesvolle inside sales reps zich laten leiden door ratio’s en statistieken, handelen minder goed presterende inside sales reps vooral op intuïtie. Vaak analyseren ze de statistieken ook niet, omdat ze het niet nodig vinden om het überhaupt bij te houden. Waar de succesvolle inside sales rep zichzelf weet bij te sturen, tast de ander in het duister.

Kijk objectief naar de pijplijn
Succesvolle inside sales reps zijn goed in het voorspellen van afspraken en deals die gaan vallen. Ze baseren dit niet op een onderbuikgevoel zoals een goede band met een stakeholder, maar zijn in staat om hier objectief naar te kijken.

Personaliseer het contactmoment
In plaats van het volgen van een script met een generieke insteek willen succesvolle inside sales reps alles weten over de prospect. Ze herkennen pijnpunten en kunnen vervolgens duidelijk uitleggen waarom hun oplossing geschikt is.

Neem pauzes!
Op de inside sales afdeling is activiteit vaak nauw verbonden met resultaat. Hoe meer telefonische gesprekken, hoe meer afspraken je kan maken. Hoe meer afspraken je maakt, hoe meer deals er vallen. Deze dagelijkse druk zorgt vaak voor overbelasting en onproductiviteit. Vergeet daarom niet om pauzes te nemen! Het is wetenschappelijk vastgesteld dat pauzes zorgen voor een betere focus, hogere kwaliteit van werk en een beter geheugen. Schroom dus niet om dat potje tafelvoetbal te spelen en fris weer verder te gaan.

Wees altijd bezig met verkopen
Sales stopt niet bij het verlaten van het kantoor. Succesvolle inside sales reps zijn altijd en overal opzoek naar potentiële klanten. Ze gaan naar feesten, netwerk borrels en etentjes etc. Altijd opzoek naar die ene nieuwe deal.

Benieuwd hoe jij de verkoop binnendienst optimaal kan inrichten zodat de inside sales reps kunnen excelleren? Download ons gratis ebook de 6 voorwaarden voor een succesvolle verkoop binnendienst!

[xyz-ihs snippet=”CTAMEB6V”]
[xyz-ihs snippet=”CTAEB6V”]