Als IT- of Techbedrijf in B2B wil je groeien en daarvoor heb je nieuwe klanten nodig. Maar hoe krijg je die gekwalificeerde leads die je nodig hebt? Daar kan Salesmarketeer bij helpen. Als bedrijf dat zich richt op business development diensten, zoals detachering en opleiding van business developers, kan Salesmarketeer je helpen om meer gekwalificeerde leads te genereren en de business development functie van jouw bedrijf te optimaliseren.

Maar wat is business development nu eigenlijk?

Een business developer is iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen voor een bedrijf. Dit omvat alle activiteiten die gericht zijn op het aantrekken van nieuwe klanten en het ontwikkelen van nieuwe markten en producten. Een business developer werkt vaak nauw samen met sales- en marketingteams om nieuwe business te genereren en de omzet te verhogen. Een belangrijk onderdeel van business development is het genereren van gekwalificeerde leads of opportunities. Hierbij is account based marketing een veelgebruikte strategie. 

Maar hoe ziet het proces van business development er precies uit? Dit kan verschillen per bedrijf, maar over het algemeen begint het met het identificeren van nieuwe zakelijke kansen en potentiële klanten. Vervolgens wordt er contact gelegd met deze potentiële klanten en wordt er gewerkt aan het opbouwen van relaties en vertrouwen. Dit leidt  tot het genereren van nieuwe business kansen en het verwelkomen van nieuwe klanten.

Bij Salesmarketeer hebben we getrainde en ervaren business developers die je kunnen helpen bij dit proces. Onze business developers zijn getraind in sales development en hebben ervaring als business development representative of sales development representative (bdr/sdr). Zij zijn in staat om je te helpen bij het genereren van gekwalificeerde leads en het opbouwen van relaties met potentiële klanten. Kwaliteit staat in alles voorop. Onze professionals worden continue getraind om een goede gesprekspartner te zijn.

Maar niet alleen onze business developers kunnen je helpen. Ook onze business development project managers zijn experts op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe business. Zij hebben een breder perspectief en kunnen je helpen bij het ontwikkelen van strategieën voor new business development. Zij kunnen ook helpen bij het begeleiden van de business developers en het optimaliseren van de business development functie van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over hoe Salesmarketeer jouw IT- of Techbedrijf kan helpen met business development en het genereren van gekwalificeerde leads? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis telefonisch consult van 30 minuten aan. Tijdens dit consult nemen we de business development functie van jouw bedrijf door en geven we advies over hoe je deze kunt optimaliseren. We vertellen je graag meer over wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

 

Vraag een gratis telefonisch consult aan