De wereld van sales verandert de 3 voordelen van sales development outsourcingsnel. Kopers eisen meer dan ooit tevoren en zijn moeilijker te vinden. Sales technieken die tot voor kort nog werkte zijn nu verouderd. Het sales vak is ongekend dynamisch en blijft zich ontwikkelen.

De dynamieken in de markt zorgen ervoor dat het managen van een in-house sales development team aantoonbaar het moeilijkste, meest kostbare en meest tijdrovende proces binnen een bedrijf is. Het outsourcen van dit proces voorkomt een hoop kopzorgen. Lees in deze blog 3 redenen om het proces te outsourcen!

Innovatie
De transities in de markt vragen andere verkooptechnieken en specialisaties van je sales. Vaak ontbreekt het aan tijd om daarmee te experimenteren en/of die vaardigheden te ontwikkelen. De verkoper van nu richt zich niet meer alleen maar op e-mail en telefoon. LinkedIn, video en sociale media zijn onmisbaar als kanalen. Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie snel reageert op de veranderende dynamieken in de markt terwijl er niet genoeg tijd kan worden vrij gemaakt om te innoveren/transformeren? Haal de kennis in huis via een externe partij.

Ontzorging en kostenbesparing (?!)
Wanneer je met sales development outsourcing begint vervallen de kosten voor werving training en retentie grotendeels. Het aannemen en onderhouden van een intern verkoopteam is buitengewoon duur. Heb je eenmaal een goede rep gevonden? Dan houdt het daar niet op. De investering uitgedrukt in tijd en geld is hoger dan je denkt. Het zit hem voornamelijk in de “onzichtbare” kosten zoals de coaching, begeleiding en betrokkenheid bij het opleiden van een sales super star…. die uiteindelijk voor een andere partij kiest. Of de  prijs die men betaalt voor het managen of omvormen  van slecht presterende of ongemotiveerde teamleden . Met oustourcing zijn geen van deze problemen jouw zorg. Uit een recent artikel van hubspot blijkt zelfs dat kostenbesparing één van de hoofdredenen is salesdevelopment te outsourcen!

Flexibiliteit
Een effectief en efficiënt verkoopteam is cruciaal voor het succes van het bedrijf. Zeker als je een voorspelbare, continue en schaalbare verkoopmotor wilt. Harvard Busness Review meldt in één van hun onderzoeken dat 79% van de respondenten vindt dat outsourcing voor een schaalbaar model zorgt en nog eens 78% ziet met outsourcing de marktdekking toenemen.  Zeker tijdens deze war on talent is het lastig op het juiste moment te kunnen schakelen. Outsourcing zorgt ervoor dat je wendbaar bent en geen kansen mist door een tekort aan capaciteit!

Meer weten over het inrichten van een verkoop binnendienst? En hoe Salesmarketeer u hierbij kan helpen? Download dan ons gratis e-book over het inrichten van de verkoopbinnendienst voor optimale leadconversie!

[xyz-ihs snippet=”CTAMWPLC”]
[xyz-ihs snippet=”CTAWPLeadConversie”]